Всички обичаме шоколад, но знаем ли всъщност на какво се дължи вкуса му?
Идеята за Chocolab се роди от интереса ни към този въпрос и към „тайната“ рецепта на шоколада. Проучвайки, разбрахме, че не само качеството, но и произхода на какаовите зърна е от съществено значение за вкуса на крайния продукт. Нещо повече - по една и съща рецепта, но с какао от различни места по света, може да се направи шоколад с различен вкус. Не мина дълго време преди да опитаме да докажем това практически. След няколко неуспешни опита се получиха и първите шоколади, които имаха осезаемо различен вкус от тези, които ние и хората около нас бяха опитвали. Успеха на домашния шоколад ни мотивира да споделим с повече хора и да създадем линия от продукти с натурален вкус, които подчертават индивидуалността на какаовите зърна.
Мисията на Chocolab е да покаже на българските потребители, че ключовата съставка в “тайната” рецепта на шоколада не е захарта, а подбраното с грижа какао. Всяко зърно какао е уникално, с индивидуални вкусови качества - ние се стремим да запазим автентичността му и да подчертаем натуралния му вкус. За целта отделяме специално внимание и грижа на какаовите зърна и подбираме старателно останалите съставки, вложени в продуктите си за да създадем истински шоколад с натурален вкус и без излишни добавки.
За един по-истински шоколад!
Контакти
Телефон за връзка: +359 899 102 129
Имейл: chocolab.bg@gmail.com